Blog Design

Ramai antara kita yang tau ber-blog saje.. Tapi ramai yang tak tau bahawa design sesuatu blog tu pon memainkan peranan penting dalam menarik minat pembaca blog.. Bukan setakat ape yang kita postkan tu menarik minat pembaca, tetapi perkara pertama yang diorang nak tengok dulu ialah design blog itu.. Sebab aku salah seorang dari pembaca itu..Muakakaka

Ramai antara blogger kita menggunakan blog untuk meng-ekspresikan perasaan kita terhadap satu perkara. Nak marah tak boleh, so kita pakai blog supaya orang didunia lain baca tentang apa yang kita post.. Tapi kalau boleh, bagi blogger2 yang baru, dan ada kemahiran dalam designing, cuba praktikkan ke dalam blog. Sebabnya, sekarang ni ramai designer yang buat banyak duit dari internet, hanya dengan kemahiran mereka dalam seni designing. Kalau tau coding, LAGI BAGUSSSS… LAGI BANYAK DUIT KORANG BOLEH BUAT..!!!

Korang boleh design satu theme (Perlu diingatkan sekarang ni Magazine theme tengah HOT..!!!) dan jual dengan harga yang tinggi, tertakluk pada quality.. Bukan setakat orang dalam Malaysia jer beli, omputeh kat luar sana pon kalau dia suka, beli jugak.. Kan buat duit namanya tu?

Mesti korang cakap “elehhh… dia ni cakap jer lebih.. blog dia pon takde design pape pon..” Sori ekk.. Aku tak tau langsung pasal design.. Pasal cek aku terer k..

Jumpa lagi..dan selamat beramal..

~ oleh Rizwan di Rabu, Jun 11, 2008.

3 Respons to “Blog Design”

  1. shayer tak reti nak promt HTML punyer bahse….ke CCS ke…hahahhaaharu…

  2. HAhahaha.. Lantok laa lydia oii.. Aku pon bukan reti sangat..

  3. sama jugak ngan aku..
    lau pandai pun aku wat xpandai je..
    walalala

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: