“Gambar Ella Bogel” Masih Menduduki Carta Pertama

Aku pelik laa ngan korang ni.. Apasal gambar bogel yg korang asik nak carik? Tak cukup2 ke? Hahahaha.. Tapi ape2 pun, Thanks laa kat korang, disebabkan korang ni nafsu buas, blog aku dapat hits jugak laa..

Okay.. Tutup cerita bogel ni.. Kalau nak sangat gambar bogel, sila tinggalkan komen.. Aku bagi bogel BAIKKK punyaaaa..

Kita borak pasal buat duit..

Ramai orang nak duit.. Ada yg buat duit by blogging, ada buat bisnes in reality life.. Ada buat online bisness (Jual Produk).. Dan macam2 benda lagi laa untuk buat duit..

Tapi apakah benar mereka2 yang menggunakan cara2 ini dapat menjanakan wang ke dalam akaun simpanan mereka? Meh aku explain sikit..

Buat Duit By Blogging

1. Ok..Memang tak dinafikan kita memang bole buat duit ngan cara ni.. Tapi kalau setakat kat Malaysia ni, jangan mimpi laa.. Nak harap traffic ke web site kita pon dah separuh mati, ni kan pulak nak buat duit.. Cuba pikir betul2..

2. Kita letak ads, Google NO SENSE, dan segala ads banner laa kat blog kita, tapi ada ke visitors yg nak klik kat ads tu? Nak tido malam pon susah beb.. Asik pikir “Ade ke org klik ek?”

So, bagi aku, BUANG MASA LAA NAK BUAT DUIT NGAN BLOGGING..

BUSINESS IN REALITY LIFE

Ok, korang nak buat bisnes ape? Jual air – Modal tinggi.. Jual Nasi Lemak – Modal tinggi.. Jual Baju Bundle – Modal tinggi – Kos penghantaran – Kos minyak kereta – Kos itu – Kos ini.. Tak pening kepala? Pastu nak harapkan orang datang beli barang yang korang jual? Hahahaha JANGAN HARAP..!! Sekarang ni orang lebih suka SERVIS dari PRODUK..!!! Tak Paham, sudahhh..

ONLINE BUSINESS (JUAL PRODUK)

Aku bagi example.. Aku jual baju dalam internet (Online produk) macam dalam E-Bay.. Agak2 korang laa, korang nak beli tak? Kenapa aku cakap camni? Sebab kalau aku sendiri, aku pon taknak beli.. Sebabnya, aku tak tau size XL tu besar mana, size S tu kecik mana, Ada koyak ke tak, elok tak kalau aku pakai, hensem ke tak (AKU MEMANG HENSEM, HAHAHA) so kat situ je aku dah tau Online business ni tak jalan.. Tak caya, pegi kat E-Bay dan beli laa perfume ke or beg ke.. Aku KOMPEM KORANG MESTI MENYESAL BILE DAPAT PRODUK YANG KORANG BELI..!! Sebab aku dah terkena..

“Ehh… Kalau semua bisnes pon tak ok, abes tu, bisnes ape yang ok, En.Rizwan oii?”

Haaa.. kalau nak tau, baca post yang terbaru (Kat atas ni laa..) Jumpe lagi.. YOSSSHHHH..!!!

~ oleh Rizwan di Ahad, Februari 10, 2008.

2 Respons to ““Gambar Ella Bogel” Masih Menduduki Carta Pertama”

  1. asdas

  2. gambar bogel lu la kasi org nengok satu seposen kallau 50000 org nengok lu kaya la ngok itu la namanya meniaga

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: