2007 Kau Berlalu Dengan Kecelakaan..

“Assalammualaikum”

Dalam diam2, tau2 dah nak sampai penghujung 2007.. Ape yang berlaku sepanjang 2007 ni dalam hidup aku? Kat sini aku nak kongsi ape yang dah terjadi sepanjang 2007 ni..

Ramai yang cakap 2007 ni tahun Babi kalau ikut kalendar cina. Dan kalau ikut feng shui, Tahun Babi ni membawa kecelakaan kat aku..Sebabnya, aku lahir pada tahun …… yang bertentangan ngan Tahun Babi..

Tapi aku tak pernah nak percaya sangat ngan Feng Suey2 ni..Apatah lagi yang mencipta Feng Suey ni orang CINA..Diulangi, ORANG CINA yang bagi aku takde satu pun yang lurus pasal orang cina ni melainkan RAMBUT diorang.. Paham tak ape aku cakap ni?

Tanpa membuang masa lagi, kita semak senarai kejadian yang berlaku sepanjang tahun 2007 dalam hidup si En.Rizwan ni..

27 Feb 2007 – Aku tak pernah masuk hospital..Tapi aku selalu berharap sangat kalau dapat masuk..Sebab aku nak tengok saper orang yang paling sayang kat aku and akan jaga aku kat hospital..

Nak dijadikan cerita, aku kena denggi..!! Dan aku ditahan wad selama 1 minggu..(Tu laa..mintak lagi..Kan Tuhan dah bagi..Padan muka aku..)

Tapi aku tak menyesal..Malah aku dah tau sape yang paling sayang kat aku, mereka melawat aku, ambik tau pasal aku, baru aku tau mana kawan mana lawan..dan paling best, Missus aku laa..Mesti laa dia jaga aku selama 1 minggu kat Spital kan? Hehehehe..Sayang Pn.Alesya..(Eh Eh..romantik macam Azrul pulak..Hahahaha..Lantak laa..Missus aku..ape korang nak sebok pulak?)

So itu cerita pertama..Ingatkan dah abeh..

8 August 2007 – Bisnes aku kena tutup..Tapi nak cakap salah aku, mungkin YA atau mungkin TAK..Biasa laa bisnes kan..Tapi takpe..Hidup ada masa kat atas ada masa kat bawah..So takpe laa.. Skarang dah ok..Diharap 2008 membawa sinar baru dalam hidup aku..Cewahhh..!!

Cerita ke-3

11 September 2007 – AKU PATAH TANGAN..!! Hahahaha aku jatuh macam nangka busuk kat opis aku..Kena gelak ngan staff aku..Sial..

Yang paling best, TULANG KAT BADAN AKU NI TAK PERNAH PATAH ATAU KENA JAHIT (Sunat tak kira laa k..) So ni pun benda yang aku tak pernah kena sepanjang hidup aku tapi terjadi pada tahun 2007 ni..Chaiittt..!!!

Tapi ada jugak benda best terjadi pada tahun 2007 ni..

25 March 2007 – Aku dan missus aku melangkah ke satu stage baru dalam our relationship.. Dah 6 tahun, masuk tahun depan, 7 tahun aku ngan missus aku..Wahhh..Lama gak ek..Nasib aku bukan jenis orang yang cepat bosan..Kalau tak..Hehehehehehe 🙂

29 September 2007 – Aku still tak betul2 recover from Patah tangan aku dah start blogging pakai wordpress.com sampai laa skarang..Bagus tak aku? hahaha

1 December 2007 – aku mula serius dalam blogging dan mengorak langkah yang lebih baru untuk menjadi Pro Blogger..Hahahahahahaha.. Rahsia aku ni..Dah sampai satu tahap, baru aku dedahkan..

So, itu je laa cerita aku untuk 2007 yang penuh dengan kecelakaan tapi aku tetap bersyukur atas apa yang dah berlaku sepanjang hidup aku ni..Tak kesah laa ape jadi pun, semua tu mengajar kita untuk lebih matang dalam hidup ni..

Kat sini aku nak paparkan post aku yang pertama kali dapat komen dari blogger2 yang lain..Kalau nak baca, sila klik SINI ok? Post ni aku tulis pada 3 October 2007. Memang aku happy gila laa dapat komen..Hahahahaha

So ape cerita hidup korang sepanjang 2007 ni? Nak share kat sini tak?

~ oleh Rizwan di Isnin, Disember 31, 2007.

10 Respons to “2007 Kau Berlalu Dengan Kecelakaan..”

  1. uih…detailnye…siap igt tarikh lagi..kagum2=)

    2007 ni,saye suke sgt..sbb saye suke no 7..
    pada tahun 2007:
    -sy telah menjadi matchmaker secare x sengaje..mngkin mmg dh jodoh diorg kot..heh
    -berjumpe ngan bakal mertua (insyaAllah..) malu seh…huhu
    -pengurusan plg kurang bijak n sistematik utk Pesta Konvo..huhu..kene marah plak tu..huhu
    -berpindah ke umah baru–>kire2 20 langkah dr umah lame=)
    -kakak sy y dikasihi btunang dgn jejaki yg bru dikenali xsampai sthun..
    -mjalani latihan industri, n mnyedari,jgn cbe2 ‘bbaik2’ ngan lelaki yg sudah bkahwin..
    -for da first time sy dapat 1st class utk exam kali ni..alhamdulillah…

    erk..byk sgt bnd..wutever happen,life must goes on..
    betape pahit pun,sume tu still kenangan t’indah~..

  2. byk perkara penting yang berlaku tahun 2007
    – bertunang & putus tunang
    – bes nya.. tukor keta baru
    – kena fitnah ngan ex bakal mentua.. dah la anak die yg nak putus tunang, kita lak kena fitnah, x patut betul.. x tau nak tunding jari kemana la tuh!!!
    –🙂 alhamdullillah… lepas juga 2007…

  3. 2007… saya sudah meningkat 19 tahun
    tapi tidak meningkat tinggi pun
    mungkin saya patut makan calci yum

  4. x nk. ha2. nkth.

  5. innalillah….
    [sbb banyak sangat kecelakaan kt ko]
    hehehe…

  6. Owh, I’m dying to leave a comment here but I’m running out of time! cuma sempat baca semua entri terdahulu je.. huu..

    err, sori terskipping venezuela laks! kih3

  7. Susah aku nak cerita…banyak blog aku singgah aku dah share.

    Takmau tulis dah.

    yang penting 2007 masyuk!😉

  8. em,kesian byk dugaan ek..sme la..byk gak bnd jd 07 lps, speseli end of de yr la..
    1.kategori aku 1000m kayak (20-25nov)hmpir drampas kwn bek sndri..n skng dh xbape bek
    2.aku hmpir kcundang utk ujian life saver (3-6dis)
    3.nme aku out of list utk bahas perpaduan kat UMP (7-11dis)..sedey gile..aku training siang mlm.uish,kecewa aku ngn teammate sndri
    4.aku kne p BTN MPP kat Ulu Sepri (16-18dis)..aku mmg benci tol,p sne mcm dgr org berkempen..lau btol nk mahasiswa bijak jd pemimpin negara, tunjukkn baik buruk kedua2 parti..bknnye hny tau mcungkil sgala kebaikn pihak …… n mnghentam pihak yg satu lg….kmi mahasiswa,kmi tau pk..jd tnjk realiti politik,kalu btol nk kmi bpolitik..lau tak, mansuhkn je auku..

    hah,kn aku dh ter emo lak..ish,tetibe panas ati..em, pe2 pn..salam maal hijrah wat blogger2 sume..smg thn ni lbih bek dr thn2 yg lps..

  9. elo.. nk tumpang sesebuk.. baru je blajr2 ngn wordpress ni.. tak paham pe pon…

  10. 2007 da dekat sebulan berlalu.. bila 2008 nk mula muncul dlm entri ni nih?

    p/s – sudah sudah ler jadi undercover tu.. lame sgt missing in action nih. hehhehheh

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: