Email dari perempuan2 yang marah

Aku dapat banyak email dari perempuan2 yang marah dengan post aku sebelum ni..Tertanya2 apa post tu? Baca kat sini laa ok?

Anyway, kebanyakan email yang aku dapat, memang rata2 nya dari kaum perempuan laa..Ada yang memuji tapi yang paling banyak aku dapat ialah kemarahan mereka terhadap post aku..

Marah? aku tak paham..Apa? aku cakap benda yang tak betul ke?

1st email..

“En. Rizwan, mulut tu tolong insurans sikit ek..” Dari Rita83@****

Aku reply – Cik Rita, saya insuranskan badan saya, termasuk mulut saya sekali..Kalau tak suka, jangan baca..!! Duduk diam dan tengok sekeliling..Tanya diri sendiri, “Aku ni baik ke?”

2nd email..

“Sekarang lelaki dah jadi macam perempuan yea? Pok pek pok pek mengumpat kaum perempuan..Ape u tak malu ke?” Aznah@****

Aku reply – Cik Aznah, saya memang tak tau malu..Dan saya nak semua orang tau yang kaum perempuan pun perangai sama macam lelaki..Malah ada yang lagi teruk..!! Jangan asik salahkan kaum lelaki..Tengok perangai kaum perempuan jugak walaupun bukan semuanya jahat..!!

3rd email..

“Hahahaha..memang orang lelaki dari dulu jahat, kalau dah rosakkan anak dara orang, tak mau bertanggung jawab..Lari macam tu saja..” Rose77@****

Aku reply – Hahahahaha cik rose..Memang lelaki dari dulu jahat..Memang semuanya salah lelaki..Tapi pikir balik..Kenapa lelaki semua jahat? bukan sebab kaum perempuan ke buat lelaki semua bertukar jadi jahat? Muakakakaka..Sudah laa..Jangan asik ingat kaum lelaki ni dari hidup sampai mati jahat..Kalau perempuan semuanya baik2 belaka, buktikan..!!! Buktikan yang takde satu kejahatan pun kaum perempuan pernah buat..Tapi ingat, ape yang saya post kan tu bukan bermaksud semua kaum perempuan tu jahat ye..Missus saya pun perempuan..Tapi tak tergolong dalam orang2 yang jahat..!! Dan dalam post saya ni berkisar tentang wife kawan saya yang tinggalkan husband dia, bukan sebaliknya..!!!

Aku rasa cukup 3 email je laa aku share ngan korang..Kalau aku postkan semuanya, kompem panjang gile entri aku..

Cuma kat sini aku nak ingatkan, aku tak bermaksud yang semua perempuan2 dalam dunia ni jahat..INGAT..!! Aku tak maksudkan camtu..Cuma jangan letak kesalahan tu pada sebelah pihak je..Duduk dan bincang macam mana nak solvekan problem tu..Cuba bertolak ansur..Ini tak, kebanyakan kaum perempuan yang aku kenal, tak pernah aku tengok ada sikap bertolak ansur, termasuk laa missus aku..Tapi kaum lelaki jangan pulak terus melenting..Cuba bawak berbincang dan ajar sikap bertolak ansur tu kat kaum perempuan..Lama2, diorang paham laa…KOT?

Anyway, aku nak ceritakan lagi pasal perangai kawan2 kaum perempuan aku, tapi better aku sambung lain kali je laa..Kalau korang semua nak aku sambung, bagi je komen sokongan anda, chewahhh…

Kepada kaum wanita, anda juga digalakkan untuk meninggalkan sebarang komen..Aku takkan delete, don’t worry..Tapi tolong laa jangan hantar email kat aku..Aku malas nak reply2 email dari korang, tau tak..? Nak kutuk ke marah ke, komen jer kat sini k..

“Assalammualaikum”

~ oleh Rizwan di Jumaat, November 23, 2007.

8 Respons to “Email dari perempuan2 yang marah”

  1. Hmm….memang tak dapat dinafikan la…boleh tak kalau nak cakap, sama jer..lelaki ke perempuan ker…

    Setuju, yang penting tolak ansur…

  2. Eleh..nasihat akak kat dorg2 tu `takleh gurau,masuk surau!’ Jangan masuk blog….setel!

  3. hehehehe..Alamak..mula2 masa tengok nama akak2 kat dashboard tadi ingatkan dah kena kutuk or marah dah..Tapi terbalik pulak..muakakaka

    Kan best kalau semua wanita2 di dunia berfikiran sepeti akak2 ni..

    Thanks for your comments..

  4. alahai, ngantar e-mail plak.. blog ni satu tempat yg bebas, tak puas hati tak yah lah baca! tak pun komen puas-puas kat sini ha!

    teruskan menaip ya rizwan, wa caya sama lu..

  5. i prefer to be a silent reader for this entry😉

  6. Azrul > Aku akan terus menulis..!!1 Thanks for your support..!! Feewwwiittt..

    Ixora > Alaaa..takkan marah kot..Nak marah, sila teruskan usaha murni anda..🙂

  7. ish,takde terniat utk marah langsung laa.. cuma utk topik2 ‘panas’ cenggini, saya lebih suka utk tidak beri pendapat.

    to be honest; saya cuma menyahut seruan anda utk beri komen sokongan agar anda menyambung apa yg terputus td tu. “Kalau korang semua nak aku sambung, bagi je komen sokongan anda, chewahhh…”

    hah,apa lagi! sambung, jgn tak sambung.. saya kan pembaca tegar blog ni.😉 huhuhu

  8. Bro..kita tukor citer lain.Pasal citer org pmpuan ni mmg macam org pompuan gaks.Makin dilayan makin menjadi & mengada2.So, buat dunno jeler.Buat apa melemah minda.Fitrahnyer manusia, kita perlu each other.Takde lelaki pun susah takde pun pompuan susah.Keep up bro..i wan more kelakor entri from u.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: