Patah tangan tapi kena datang kerja..Bodoh tak?

Pada 10/09/2007, satu kemalangan yang menimpa aku dan yang tak akan aku lupakan..Aku patah tangan..Bunyik macam ntah hape2 kan? tapi disebabkan anggota badan aku ni tak pernah patah hatta dijahit (kecuali sunat laa woii..!!) akibat kemalangan atau ape2 pun, membuatkan aku takkan melupakan hari yang bersejarah dalam hidup aku ni..

Pada hari itu, aku sedang memberi briefing kepada staff aku, dan nak dijadikan cerita, sorang staff aku ni tak dengar walaupun aku dah menjerit macam Amy Search, so, aku naik atas meja dengan alasan lebih ramai yang boleh dengar suara aku..

Tetiba, aku tak dapat kawal badan aku.. Terasa bagai ada sesuatu yang menolak aku..Chaiitt..Dan aku jatuh bagaikan nangka busuk..Bedebuk..!!!

Aku tak sedar yang tangan kanan aku landing dulu lalu patah..Masa kawan aku hulur tangan nak angkat aku dan bila aku hulur tangan kanan aku baru aku sedar yang tangan aku dah patah..Best tak?

Aku pegi Damansara Specialist dan pada mulanya doktor tu sahkan yang tangan aku tak patah, tapi esoknya diorang tukar statement cakap tangan aku patah..Bodoh tak? (nanti aku citer plak pasal doktor ni..)

So, aku dapat mc selama 3 minggu..Standard laa kan?

Aku pun duduk laa rumah, punya laa bosan macam orang gila..(aku jenis takleh duduk diam..) jadi aku pun keluar ngan missus aku pegi sana sini…

Selepas 3 minggu..

Tangan aku beransur pulih, tapi still takleh nak angkat benda berat2..Aku pergi kerja macam biasa, dan PA aku bagitau suruh aku call Human Resource..Aku pun call..

Aku: Hello, HR, Saiful here..

HR: Oh Saiful, welcome back..So hows your arm?

Aku: So far so good..Anyway, what’s up?

HR: I call you is because, your mc has reached it limits..

Aku: Haa? kenapa my mc bole exceed pulak? I tak paham laa..

HR: It’s because your arm patah, so we cannot put your medication as hospitalization.. since you tak warded,we have to put it under mc..

Aku: Haaa..? Then kalau I tak dapat warded even tangan i patah pun, in order my mc’s not being deducted, what should i do?

HR: You kena datang kerja laa..

Aku: Oii..!!! Stupid or what? macam mana I nak datang kerja, tangan i patah..I cannot write anything..cannot hold anything..

HR: That’s not our problem…

Aku: Damn..!!! (terus aku hempas telepon..)

Bangang tak bangang laa..memang aku boleh datang kerja, tapi kalau anything happen kat tangan aku ni, bertambah patah, saper nak bayar ganti rugi? Bangang..!!

Cerita ni bersambung..Nanti aku cerita pasal doktor yang bangang ngan SOCSO yang bangang..

*Banyak betul aku guna ayat bangang kan? sorry peeps..*

“Assalammualaikum”

~ oleh Rizwan di Selasa, November 20, 2007.

3 Respons to “Patah tangan tapi kena datang kerja..Bodoh tak?”

  1. huu.. tak bleh nk bayang cmna anda jatuh dr meja time tu. hihi.. jgn marah k cuma rasa nk tergelak je baca entri ni. heheh =P (mintak ampun lg sekali!)

  2. kah kah kah.. camne boleh jatuh tu beb..ya Allah malu nye..huhu..kalau aku, aku terus lari jek..staff2 kat situ tak gelak ke? huhu.. aku tetap bersimpati.

  3. Hahahaha..sume gelak..mmg malu gila laa..Nak lari tapi tangan dah patah..kaki bengkak terpaksa laa purak2 pengsan..muakakaka..

    Anyway, TOBAT aku taknak naik atas meja lagi dah..skarang kalau aku kena brief diorang, aku panggil diorang berkumpul, lagi selamat..hehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: