Adobe Photoshop CS2

Argghhh..!!! Aku still tak paham camne nak pakai Adobe Photoshop ni..!!

Dah nak meletup kepala aku pikir cara2 nak edit laa, layers laa tapi sumenya hampeh..!!! “Tu laaa..dulu mak bapak soh gi sekolah kau ponteng..” Satu suara menusuk ke telinga aku..

“Masa sekolah takde pun kelas ajar Adobe Photoshop ni..” Aku bersuara..

“Takde ajar pun at least otak kau tu boleh cepat tangkap sikit benda2 yang baru.. ”

“Ohh..Camtu ke?” Aku rasa aku dah gila cakap sensorang..

“Kau pegi kelas belajar Adobe laa..Baru RM 380..”

“Mak aii..!! Mahal nya..” Aku terkejut sensorang..Memang aku dah gila..

“Nak belajar kena laa korban duit..Kalau tak sampai bile kau nak pandai” Suara tu mengajar aku pulak..

“Haah yek..Hmm..Ok gak..Kat mane kelas tu?” Aku bertanya..

“Dekat PJ sebelah Hotel Hilton..Nak nombor telepon?”

“Huii..!! kau siap tau nombor telepon ek..Bagus laa kau..” Aku dah excited..

“Ok..Ambik nombor ni..”

Aku pun cepat2 ambik pen dan kertas..

“Berapa nombor telepon tu?”

“03-2784,” Suara tu memberitahu..

“Ok, 2784, pastu?” Aku dah tak sabar..

“Tekan Tekan Tak Dapat..Hahahahaha” Suara tu pulak tergelak..

“Hak elehhh…Mengelabah punya suara..Kau ingat lawak laa tu..!!” Aku dah marah sambil menghayun ke kiri ke kanan bantal busuk kusam aku ni dengan harapan boleh terkena kat suara misteri tu..

Itulah dia tuan2 dan puan2..Aku baru install Adobe tapi satu haram pun aku tak tau nak buat camne.. Haduii…

Aku sekarang tengah search kat google tapi satu hapah pun aku tak paham..Aku kena buat sesuatu ni..Kalau tak, buat rugi je aku download Adobe ni..

~ oleh Rizwan di Khamis, November 15, 2007.

11 Respons to “Adobe Photoshop CS2”

  1. taklah susah sangat adobe, aku dulu ada pergi kursus, so tahu la basic..
    membe2 aku ramai yang tak pernah belajar boleh je belajar sendiri, lagi hebat plak tu..
    ko try la google ‘photoshop tutorials’..
    pastu belajar sikit-sikit.. toksah terus cari complete manual, sket-sket je..

    p/S: kalau nak kursus murah pergi contact akademi infotech mara, area pertama complex. (kalau kau org kL la.)

  2. Tu laa pasal..Skarang ni aku dok belajar pakai free tutorial online..siap video plak tu..Huhuhuhu

    Aku tau tempat tu..Tapi aku tak tau plak ade kursus pasal photoshop ni..

    Thanks azrul for your info..!!

  3. Adobe dah CS3 bang….tak payah gi sekolah, belajar sendiri lagi cepat, aku pong dulu macam ko jugak, menyumpah sapelah yg buat software susah nak mampus ni. tapi selepas 2 bulan belajar trial and error, aku time kasih lah dekat mamat2 yg buat benda alah ni. dalam adobe to pung dah ada help dah

  4. mne ko jumpe huhuhuu

  5. Framestone,

    Aku jumpa ape? Adobe CS2 ke? Aku donlod from Utorrent..

    Ko nak? Donlod laa..Muahahahaha..

  6. etomyam,

    Mmg dah kuar CS3 tapi diorang cakap complicated sikit..Tu yang aku select CS2..

    Tapi kalau aku dah expert, apa salahnya nak pakai CS3 kan?

    Hehehehehe..tunggu aku update nanti bile aku dah terer..

  7. oh situ ek ko dpt…sekali ngn crack ek he…23x aku de download dulu….tp dah buang coz xreti nk pakai huhu

  8. Hahahaha..

    Batukarang, aku pun baru nak merangkak ni..Belum boleh berlari lagi..Watpe laa ko buang..

    Aku tengah surf free tutorial ni..Hope dapat buat satu image pun sudahhhh…

  9. huhu..ada tutorial banyak giler, just google aje mesti jumpa

  10. Sabul,

    Ko ajar laa pulak camne nak ambik gambar best2 kat Malaysia ni..

    Muahahahaha🙂

  11. hahaha kelakar lak. aku igt suara mak ko suruh belajar photoshop. aku sendiri tak pernah ambik class psl ni. semuanya main hentam je. tutorial berlambak2 dah skrg. pastu tanya mmb yg reti. kehkehkeh. aku pakai cs2 je!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: