Pemandu2 Di Malaysia Rata2Nya Berani Mati

Aku sedang memandu dalam kepekatan malam sambil mendengar lagu dari band kegemaran aku, Soundgarden..Terdengar suara Chris Cornell menjerit2 me’melodi’kan lagu..

Tengah syok2 layan, tetiba, “Vroooommmmm…………” terlihat sebuah kereta yang tak nampak siapa pemandunya memandu laju macam orang gila..Terkejut aku..

“Ahh..lantak laa dia..” Aku berkata dalam hati..

Tetiba, ada satu kereta di belakang aku sedang memberi ‘highlight’ menandakan yang dia nak laju..Aku pun ketepi laa..Tapi pada masa yang sama, lane di sebelah kiri yang aku definasikan sebagai ‘Lane untuk orang yang lemah’ pun ada kereta yang laju..Aku pelik..

“Apahal orang2 skarang ni? Bawak kereta macam orang gila..Kalau eksiden sape yang susah?”

Itulah yang terjadi di kebanyakkan jalan raya sekarang ni..Rata2 ramai pemandu yang bawak kereta konon2 pelumba F1 laa..Pigirahhh…

Hampir sekali aku lagi sikit nak eksiden disebabkan 2 kereta sedang berlumba..Kalau betul2 nak berlumba pegi sepang laa woii..!!!

Aku pelik..Cukup pelik..Korang laju2 nak pegi mana? Tak tahan nak pegi kencing or berak ke? Kalau ye pun, benti laa kat stesen minyak, pakai toilet diorang..Memang pun toilet kat situ rata2 nye busuk dan kotor macam lakhnat, tapi takkan korang nak tahan dalam pundi kencing pulak kan?

Pastu kalau laju saja takpe laa..Ni kejap2 nak brek..Kejap2 brek..”Hangin je aku..!!” Kalau setakat nak bawak keta tapi nak main brek2, naik basikal lagi elok..Tak menyusahkan aku..

Kalau aku cakap “Bodoh”, korang marah..Tapi bila bawak kereta, bagi aku semua orang bodoh..Kalau aku tak cakap kau bodoh, kau cakap aku bodoh..Betul tak?

Aku kadang2 pun suka bawak kereta laju2, tapi biasanya masa tak banyak kereta laa..Kalau banyak aku tak suka laju..Sayang woo Ferrari aku ni..

Kepada sesape yang suka bawak laju2, lantak korang laa..Lagipun kereta korang bukan power pun..Setakat nak harap TURBO tak payah laa..TURBO enjin tu bagi aku untuk budak2 sekolah je..Sebab aku definasikan enjin TURBO ni macam enjin perempuan..Manja dan perlu dibelai selalu..Chaiittt…!!!

Nak enjin yang betul2 power, beli kereta Muscle Car..Baru betul dengan V12 enjin 48valves….Tak pun V32 enjin..Baru laa macho..Setakat letak TURBO kat kancil, blah laa…

Kepada sesape yang terasa, lantak korang laa..Sape makan cili sendiri rasa laa..Dan kepada ladies driver, tolong laa bawak keta elok2 sikit..Sebab lately ni lady driver pun bawak keta laju gila..Nak hidup lama, pakai otak sikit..

“Assalammualaikum”

~ oleh Rizwan di Selasa, November 13, 2007.

7 Respons to “Pemandu2 Di Malaysia Rata2Nya Berani Mati”

  1. Hehe. Aku tak terasa. Aku tak terasa. Kui3.

  2. Budak kecik kat taman aku bawak moto pun laju2… Lesen tak da.. Mak bapak diaorang slumber je bagi… Mau langgar orang, baru padan muka… Dh la lesen xda, bawak laju lak tu…

    Hmm, budak basikal skarang pun dah pandai nak wat pacak2 gak.. Tiru abang rempit diaorang yang pacak gne motor.. Adik dan abang masing2 nak mati awal tu..

    Hmm, yang bawak kereta laju ni masing2 poyo konon hebat.. Keta ape? Kancil, kelisa, mira, gen-2 and myvi.. Lain la bawak EVO ke, Skyline ke, Impreza ke, Civic baru tu ke, ape ke…

    Ni tak, duit tak da nak main keta, jadi mat rempit la woi!!

  3. Ni aku nak tambah skit, bawak keta slow tapi duduk lane kanan… Apa cita lak ngan spesis mcm ni

  4. ape plakkk kutuk2 ladies driver ni.!!!!

  5. kereta standard sudaaaaahhhh….

  6. bak kata pemandu bas express Hasry kt Batu Pahat (klau dia tngok aku nya comment kt blog nih,kompem aku kena hambat…tp rasanya tuu pun klau dia suka surf2 blog nih..haha) apabila dia marah naz mintak turun kt stesen petronas utk msuk toilet coz time tuh dh lambat utk sampai ke KL n naz bgtau dia, biar lambat asalkan selamat, jawapan yg dia bg adalah ” tu zaman mahathir dlu, lambat pn xpa..tp skang zaman pak lah, biar cepat walaupun xselamat”…adehhhh mcm tu pulak kah..

  7. Lu bebual la lebih pompuan…aku paling menyampah kalu tengok pompuan bwak kete.cam siput…kbanyakkn pompuan yg drive sebenanye membahayekan pemandu lain…kete aku bape kali hampir kene langgar..semua pemandu pompuan pnye angkare…kalu agak2 tak puas ati kat kete yang bawak laju2, lu dok rumah je la…lagi 1, yg lu sakit ati sangat kat kete yang ade turbo tu knp? ke lu tak mampu nak pasang turbo??tak pun lu sendiri tak tau ape tu turbo..Hahahahaha…..POYO la lu…..pigi da….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: