Takziah Kepada Dr.Sheikh Muszaphar dan Keluarga

“Assalammualaikum”

Di sini aku ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Dr.Sheikh Muszaphar diatas pemergian ahli keluarga tersayang pada 6 petang semalam di University Malaya Medical Centre. Arwah telah koma sejak dari kejadian dimana beliau terjatuh dan mengakibatkan kecederaan teruk di kepalanyer..

Memang laa ini satu ujian dari Allah terhadap keluarga Dr. Sheikh Muszaphar.. Apabila seluruh rakyat jelata bergembira dengan kepulangan Hero Negara itu,

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Malaysia dikejutkan pula dengan kehilangan adik ke 4 dari 5 beradik itu menyahut seruan Ilahi..

Aku baru dapat berita dari anonymous yang mengatakan…

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dalam satu telefon interview, Dr Sheikh terkejut mendengar berita tentang adiknyer itu. Beliau mengulas,

“When I went to space I found my life. But when I returned, I lost the life of a loved one.”

Diharap keluarga Dr. Sheikh Muszaphar redha dengan ketentuan Ilahi..

“Innalillah”

~ oleh Rizwan di Ahad, Oktober 28, 2007.

7 Respons to “Takziah Kepada Dr.Sheikh Muszaphar dan Keluarga”

  1. moga Dr tabah!

  2. Sebenarnya.. apa punca kematian beliau tu? Konpius smpi skang.. sbb terhantuk kepala kt tiang ke..?

  3. Mudah2an adiknya ditempatkan di kalangan golongan solihin

  4. Ixora..

    Yang aku tau kepala dia kena tiang..and from what i learn last time, kat muka kita ni kan ader T-zone.. one of the urat saraf kat t-zone ni kalau kena hentakan yang kuat atau aper2 terjadi, bole membawa maut tau..

    Rasanyer adik dia kena kat urat tu laa kot?

    Macamane pun, tu sume ketentuan Tuhan..

  5. takziah

  6. Betapa kematian itu boleh menjemput kita bila-bila masa saja…

    Tapi, dlm kes anak si pelakon yg jatuh dr tingkat 13 kondo tu.. umur dia masih panjang walaupun sedang koma kini. Mgkn spt yg dicakapkn oleh ibu bdk tu; Allah masih sayangkn dia.. mgkn Malaikat sambut dia masa dia jatuh tu etc. (apsal la bodoh sgt p bunuh diri..??)

    Dan satu lagi pasal insiden bdk skola yg maut di gilis keretapi tu.. Mmg la ajal maut di tgn Tuhan tapi still wondering something. Takkan la diorg x sedar masa keretapi tu nk sampai? Knp kwn2 diorg x tolong tarik bdk berdua tu lps diorg terjaga instead of kejutkn je arwah? Hmm.. Wallahua’lam..

  7. assalammualaikum dr apa khabar?sihat ke? saya nurin azrina,dari tampin.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: