Maxis Broadband

“Assalammualaikum”

Akhirnyer..!!!

Kalau korang ader terbaca pasal previous post aku

Setelah berhempas pulas macam sial nak carik mana satu internet provider yang suit for me, dan setelah memeningkan kepala, berjalan ke sana ke sini macam orang bodoh tapi satu info pun aku tak dapat dan sakit hati dengan orang2 yang macam taknak layan aku, dengan selamba nyer aku terus memilih….

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

“MAXIS BROADBAND..!!”

Aku pegi kat MidValley and noticed 1 booth kat depan carrefour dan terus aku tanya mamat promoter tu..

Aku: Boss, registration brapa?

Maxis: Lu bayar satu latus saja, no setup fee, no installation fee, no hidden cost..Next month lu dapat bil bayar monthly payment saja..

Aku: Wahh..Betul meh? talak ada hidden cost ah?

Maxis: Butul worr.. Lu bayar satu latus saja..Ini butul punya..

Aku: So, kalau i bayar skarang,bila u mau pasang saya punya rumah?

Maxis: Now promotion time..Lu bayar lu bawak balik modem..After 4 hours lu boleh surf itu internet..

Aku: Waahhh..so fast ahh? Ok i take..

Habis cerita…

aku pegi streamyx tapi memang betul aper yang kawan aku cakap..Service memang HANCUR..!!

Aku pergi Celcom, punyer laa mahal registration ngan modem price..nak dekat RM 1,000.00 ..!!!

Aku try laa surf Izzi.com sebab diorang come out with 4G speed..Ok gak tapi dah terlambat laa kan…

Terms Maxis ni senang jer..Korang tak puas hati within 7 hari, korang boleh cancel korang punya application..

Tapi aku rasa, mesti Maxis takkan senang2 nak bagi kita cancel, betul tak?

Lantak laa..

Macamane pun, aku hope sangat takde laa problem ngan Maxis ni..Tapi benda2 macam ni mana laa kita boleh expect, kan?

Kalau nak jadi tu jadi jugak laa..Dan Tuhan set jalan kita camtu..

Ehh..aper aku merepek ni..So skarang ni, aku enjoy ngan 3.6Mbps tapi kalau ader yang lagi power, aku nak upgrade lagi..Hahahaha..

“Manusia memang tak reti nak bersyukur..!!” 

Lastly, Special thanks to Azrul sebab suggest aku pakai Maxis..

“Assalammualaikum”

~ oleh Rizwan di Sabtu, Oktober 27, 2007.

7 Respons to “Maxis Broadband”

  1. Erk. Sama-sama, hehe. Harap-harap OK lah service Maxis tu ya?

  2. Azrul,

    Tu laa pasal..But so far SO GOOD…!!!! tak macam yang aku tried before..
    aku harap customer service takde problem sangat laa..

    Thanks again Azrul..Jumpa lagi yaaa..!!!

  3. Azrul,

    Ko jangan risau..aku takkan blame kau kalau ade problem ngan maxis ni ok..aku tanggung 100%..aku cuma nak suggestions je dari sape2 pun..hehehehe..

  4. uiks, ingatkn da salah masuk blog td.. eheh..

  5. Ixora,

    Hahaha..ko takkan salah tempat..aku stil yang sama..chewahh…

  6. tumpang tanya..maxis broadband tu pkai line ka wireless? betul ke 100 je no hidden cost?

  7. Kangaq,

    Maxis ni pakai cable tapi wireless..takyah dial up..

    Yup..Rm100 sahaja n takde hidden cost..kalau ko pakai pakej RM98 next bill ko just bayar tu jer..tapi kalau ko nak kena cepat..Promotion nak abeh dah..!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: