Pelajar Tingkatan 4 Disalahkan Kerana Blog?

“Assalammualaikum”

Aku betul2 terkejut bile baca artikel ni..

my-star.JPG

Dan terus terang aku nak bagitau yang aku “Respek giler kat budak ni..!!!”

Sebabnyer..??

– Budak ni berani post benda2 yang betul2 berlaku dalam hidup dia..

– Budak ni berani post nama2 orang yang terlibat including cikgu yang conduct exam tu sendiri..!!

– Budak ni post sebab tak puas ati ngan budak2 yang cheat..diorang results best2 tapi yang tak cheat results cukup2 makan jer..

– Budak ni berani bersuara bagi pihak kawan2 dia yang tak puas ati..

– Budak ni buat camni yang buat aku nak kawan ngan dia..hehehehehe..

Tapi bile aku pikir balik…

– Betul ke budak ni citer yang betul ke tak??

– Betul ke kejadian tu berlaku?

– Kalau post tu saje2 dibuat, ape faedah nyer? Sampai nama cikgu pun ader..

Hmm…ini lah problem nyer ngan dunia ‘blogging’ni..Takde halangan dan rintangan..Tapi takpe..aku letak pendapat aku ni tengah2…

Bile aku baca artikel ni, aku tersangat laa pelik ngan tindakan ibu bapa budak2 yang terlibat & pihak sekolah tu..

Budak2 yang terlibat dalam kegiatan cheat tu report kat mak bapak diorang.

– Mak bapak diorang terus complaint kat sekolah.

– Budak yang tulis blog tu kena panggil dan disuruh delete post tu dalam blog dia..

Pertama, Kenapa mak bapak (atau aku panggil ibu bapa laa yekk..sopan sket..) budak2 tu nak marah dan terus nak komplen kat skolah?? Kalau betul laa ape yang budak tu post semuanye betul, takkan ibu bapa nak salahkan sekolah pulak? Kenapa tak nak cari dulu salah anak2?

“Aku rasa ibu bapa ni dah buat sekolah macam pusat penjagaan kanak2 laa.. Aper jadik kat anak2 semua salahkan pihak sekolah..”

Kedua, kenapa pihak sekolah nak budak tu delete post tu dalam blog? Apa, budak2 sekolah skarang tak boleh nak ‘meluahkan’ ape yang dia rasa dalam blog ke? Aku rasa macam budak ni dah takde kebebasan pulak..Kalau betul aper yang di post, biar jer laa..

Hmm…kalau dah guru besar ngan ibu bapa dah takot, kelam kabot laa diorang..”

“Skarang ni aku beralih pulak kat budak form 4 ni..”

Kalau betul laa aper yang di post tu, takpe laa..tapi kalau tak betul tu yang buat ramai pihak sakit ati.. Pihak sekolah kompem buang sekolah..Ibu bapa budak2 tu kompem bergaduh ngan ibu bapa budak tersebut..aku pon bole sakit ati kalau cerita tu tak betul.. ( Sebab ibu bapa aku guru besar ) aku suka baca blog2 ni sebab nak cerita yang betul dan pendapat2 yang bernas.. kalau tak betul tu aku buat sebagai hiburan di awal pagi time nak gosok gigi jer..

“aku suka tengok community kita ni ber ‘blog’..macam2 citer ader..”

Dan aku harap sangat yang blog budak form 4 ni tak termasuk dalam blog2 yang aku “takkan baca…

So..kepada sesiapa yang tau pasal blog budak ni or niche budak ni <— betul ke aku pakai ayat niche tu?—> diharap kenal kan laa kat aku yekk.. aku nak tau sangat pasal dia ni…hehehehe…

Thanks guys…

“Assalammualaikum…

~ oleh Rizwan di Jumaat, Oktober 5, 2007.

9 Respons to “Pelajar Tingkatan 4 Disalahkan Kerana Blog?”

  1. moral : berani kerana benar takut kerana salah

    untuk menegakkan kebenaran ni bukan satu benda yang mudah dan senang dibuat, semuanya memerlukan kekuatan, kerana dihadapannya akan ada risiko dan cabaran …

    orang kata : kalau takut pada risiko, jangan bicara soal perjuangan

  2. Penakut hoi, penakut hoi, penakut hoi!!

  3. dasyat juga.berblog pun salah. aku harap kebenaran akan ter jelma juga nanti.

    yang benar akan kekal benar,
    yang salah akan kekal salah.

  4. Orang tu macam kenal je….

  5. Apa salahnya blogging.. banyak faedah..

  6. Ya ya.. Betuiii.. Hehe.

  7. Hahahaha..agaknyer lepas ni kalau aku post pasal aper jadi and saper2 yang tak buat keja kat opis aku, tak pasal2 aku kena buang keja..Uishh…bahaya ni.. aku kena kutuk gak budak2 yang tak buat keja n macam2 perangai diorang tu..nanti aku post k guys.. n thanks a lot for the comments..

  8. samekom…………

  9. of KOZ ler blog 2 bezzz……..yg KOwg Na citer mcm2 2 Naper??????????????????CUBE KOwg seda cKit……………..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: