Making Money

Kita semua mesti ader rasa nak buat duit sampingan macamane pun..btul tak?? Bagi aku,tak kesah laa brape banyak pun yang kita bole dapat, asalkan bole laa kita buat simpanan lepas bayar duit kereta laa duit rumah laa or macam2 lagi laa..kan??

 Aku ader laa terbaca mcm2 pasal buat blog pon bole buat duit..seriously, aku tak paham sebenarnyer..unless kalau kita ader produk nak jual through internet then bole laa buat duit..aper yang aku paham, kalau blog kita menarik dan bole tarik banyak trafik masuk, so banyak laa income kita..Tapi still aku memang tak paham..Bole tak sesape tolong explain kat aku..huhuhuhu..

Benda2 yang aku tak paham…

1. Camner nak tarik banyak trafik?

2. Camner nak buat keyword? (keyword tu pon aku tak paham).

3. Camner nak buat blog yang menarik and bole tarik banyak trafik.

4. Macam dah banyak blogger buat blog pasal buat duit sampingan.

5. for new bloggie dah macam terkontang kanting sebab banyak blog yang nak di publish dah ader orang lain buat..

6. Seriously aku tak tau nak add widget dalam wordpress ni..Sebab aku tak paham langsung pasal codec2 wateva…

7. Dah takder lagi dah..braper banyak laa point aku nak bagi lagi??

Ok..Terus terang aku nak bagitau yang aku ni sebenarnyer buta IT..Dulu time internet tak faymes lagi kat M’sia ni, aku dah start bertenet2 kat umah aku..pastu aku lupakan terus..maybe sebab aku dah masuk ke era muzik and jamming buat aku pikir yang computer ni just for geeks and nerdo..sorry ek korang yang terasa tapi aku just bagitau aper yang aku rasa..

So skarang ni baru laa aku nak berjinak2 ngan internet..baru skarang penggunaan internet ni dah jadi macam satu keperluan dalam hidup kita..Ader sampai member aku tu mengadap komputer satu hari pun takper..nasib baik makan minum mak bapak prepare kan..Kalau tak, makan pasir laa budak ni..

Aku ader jugak rasa nak buat duit sampingan..Kadang2 aku rasa lagi elok buat kerja part time tapi disebabkan aku ni pekerja yang bekerja shift hour (12pm to 8.30pm), maner aku nak carik kerja part time kalau balik kerja pun dah lambat,kan??

Unless kalau aku kerja kat pub then ok laa..Tapi aku taknak tanggung dosa budak2 yang kebanyakkan nyer budak2 melayu kat dalam pub tu..Dari aku dapat duit dari kerja bagi orang minum air kencing setan tu baik aku kerja cuci keta orang..Dapat gak pahala..

Hmm..ntah laa..camner nak buat duit melalui internet ni, kalau ader sesaper yg bole tolong explainkan kat aku pon ok laa..atleast aku tak sesat dalam dunia jaringan ni..Wahhh macam citer Matrix plak..

Banyak gak yang aku tengok dalam blog kawan2 M’sia kita ni yang buat banyak duit sampingan dengan tulis bolg jer..Bagos kan diorang ni..

Ape ape pun..Kalau ader sesape sudi nak ajar aku, ajar laa aku ek..aku memang tak paham kalau setakat baca dalam blog korang..

Sorry sesangat kalau menyusahkan korang… Ta Ta…

~ oleh Rizwan di Selasa, Oktober 2, 2007.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: