Tragedi 13 Mei Bakal Berulang?

Aku dengar ramai yang kecoh2 pasal kaum India nak bergadoh ngan kaum melayu..Sampaikan member aku kat Bukit Aman pun dah bagi amaran jangan keluar rumah minggu ni sebab kemungkinan besar akan tercetus pergaduhan antara Perkida ( Aku tak tau ejaan ni betul ke tak..) ngan Hindraf..Sama ada betul atau tak, tu aku tak tau laa..

Kalau betul laa, nampak sangat si Pak Lah ni memang tak tau nak handle negara kita ni..Baru jer jadi PM, macam2 hal jadi..Aku rasa before this takde pulak kes2 perhimpunan sana perhimpunan sini masa zaman Mahathir dulu..Ape punya teruk laa si Pak Lah ni..Hmmm ntah laa..

Kalau PM kita ni budak2 macam si khairy beruk tu, bole laa kita cakap “Budak2 mana ada otak..Ni kan pulak nak handle negara..” Masalahnya, PakLah ni dah tua ganyut, bukan budak2 lagi..Takkan takleh nak pakai otak macam mana nak jaga kaum2 yg ada kat Malaysia ni? Hampeh btul..

Leceh laa kalau betul2 jadi macam tragedi 13Mei ni lagi..Kena darurat laa, takleh nak g shopping laa, kan dah tensen camtu..

Kepada kaum melayu ke, cina ke, india ke, sudah2 laa tu..Korang buat pe buang masa nak pikir benda2 bodoh camni..Buat hal sendiri, cari duit kayakan diri sendiri lagi bagus..Dari buang masa nak mintak duit dari KERAjaan British laa, satu keluarga 1 juta laa, baik usahakan sendiri, majukan diri sendiri, dari mintak duit macam pemintak sedekah..Ape ke bodoh sangat korang ni haa?

Bodoh, Bodoh, Bodoh..Dah tak tau nak letak mana lagi dah Bodoh ni..

About these ads

~ oleh Rizwan di Sabtu, Disember 15, 2007.

14 Respons to “Tragedi 13 Mei Bakal Berulang?”

  1. aku adalah pencinta keamanan..aku tak suka kekacauan..aku tak suka perhimpunan..tak kirala perhimpunan haram ke, perhimpunan skolah ke…erkk..

  2. Rasanya bkn sbb pak lah. Demonstrasi terbesar yg terakhir masa anwar belum masuk penjara lg iaitu thn 1998. Demonstrasi terbesar pun stlh 9 thn berlalu iaitu 2007, masa anwar dah bebas. So, kesimpulannya sbb ANWAR!

    Kalau nak salahkan pak lah pun, sbb dia bebaskan anwar. Itu shj salah pak lah

  3. yang aku tak paham ialah bile orang ‘Melayu’ yang rasa tercabar baca benda ni, lepas tu sibuk nak buat demonstrasi jugak, pastu nak lawan bangsa lain.. elok2 isu asal pasal keadilan, terus jadi isu perkauman..

    lawan api dengan api takkan padam! aku nak sambung ayat terakhir kau.. bodoh bodoh bodoh bodoh bodoh…

  4. Korang? Ko tuju kat sapa ni? Terasa aku.. Ish.. Huhu.

  5. Aku nak sambung jugak lah… bodoh bodoh bodoh bodoh!

  6. dah lama tak ziarah sini…

    erm.. yg aku lagi tak faham.. takkan polis sendiri suruh sebar benda camni. suppose benda camni takleh nak sebar tak tentu hala..

    siapa salah?

  7. dengki jepun bagi pampasan la tu

  8. em..bg aku pak lah ni mmg low minded sket,konon nk jd role model tok modal insan,ala nk title mr.clean sbb tu die leh cabar lg org2 yg nk wat prhimpunan tu..watpe nk cabar2?watpe nk tgu smpi dh brturut2 phimpunn jd?nk tgu smpi sde prtumpahan darah lg ke???ko patutnye gune kose yg ade buang je org yg cbe meranapkn prpaduan yg kian goyah ni…xkesah la anwar ke sape ke yg salah..tp ko tu pm,amek la tindkn..xpayah la nk lembut hati sgt..kalo ngn cre ni la nk jd modal insan, mekasih je la..ko mmg xckup kriteria tok jd mr.clean..xsemestiny nk jd mr.clean ko xleh nk tegas..ble ade yg cbe nsht ko tolak atas nme ko pm,biar ko yg tentukn,tp tgk la atas nme pm la,ko xamek pe2 tndkn..

  9. erm…aku taktau la plak psl bnda ni…tp aku dpt dgr baru2 ni satu cite yg kerajaan Jepun nk bg duit pampasan kt org melayu…betul ke???kalo tul duit pampasan tu utk ape?

  10. india ni nak cari maut ke..
    cine ni tggu je..
    skit ari lagi kalo da aku pijak sume bru thu…
    tggu…
    skit ari lg kalo da belaku tggu sume kaum india cine,,
    bak dtg r…
    gua x cuak

  11. x yah la dok buang masa
    jangan bg depa buat krg ajaq ja
    DEPA CANTAS ,BARU KITA BUBUH
    ROGER

  12. nasib baik aku kat Kelantan… tak ramai cina tak ramai keling… takder perhimpunan haram… semua yg halalan toyyiban… cina kat cni takut nk angkat muka. yg kaya pun xleh mengah. mula2 aku baca kat paper org cina kelantan sokong PAS… macam x caya jee. tp pg usha sendirik kat KB betul laa ada kelab penyokong PAS cina. hebat betul…

    aku cian gak kat korang. kuar rumah kena kepit ngan cina keling. abg ipar aku pun tension. dgr citer tanya gak ada tak tanah murah kat Tanah Merah ??? sorry x-D tanah merah banyak… tanah murah dah jadi mahal… muahhahahaha

  13. ape guna cakap mulut… amek pedang pancung laa…

  14. ape guna gado kat sini . kalu btul nak amek pedang pancung ar…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: